lördag 11 oktober 2014

RÖRELSE

Kan du som jag sitta och handarbeta i timmar?
Det är ju underbart ända tills man reser sig från favoritplatsen efter en lång stunds kreativ njutning och kroppen gnäller för att den varit för stilla allt för länge. Det är lätt att hamna där med "gamnacke", spända axlar eller liknande mindre hälsosamma arbetsställningar. Har man dessutom ett stillasittande arbete vid ett skrivbord och en dator, så blir ofta de sammanlagda timmarna med statisk belastning av axlar och nacke många.

Jag vill kunna handarbeta lääääänge i mitt liv. Därför är jag numera riktigt noga med att lägga in mycket rörelse i min vardag tillsammans med lite stretch och styrketräning.

Elin och Karin som har Stickpoden (låter som att jag känner dem, men det gör jag inte tyvärr) har skapat en fiffig instruktionsfilm om Strech-ABC för oss handarbetare.
Den använder jag mig av:
  • innan jag börjar handarbeta
  • som en liten paus mitt i arbetet 
  • när jag lagt ner arbetet för den dagen.

Superbra, mina händer och axlar gillar det starkt! Testa du med:

Men min favoritrörelse är ändå en rask promenad, gärna tillsammans med hunden.
Bara 5 minuters promenad hemifrån har vi denna vackra vy längs strandpromenaden. Det är långt ifrån alltid lika stilla, men oavsett om det stormar, regnar eller är stilla, finner jag det fantastiskt mäktigt. Rörelse och ro för både kropp och själ.
När vädret är på samma humör som på bilden är det fin-fint att ta med sig handarbetet och sätta sig ner med en stund. Då blir det tvärt om, en paus i rörelsen :)Inga kommentarer:

Skicka en kommentar