tisdag 16 december 2014

JULKLAPPAR

Stor del av senaste veckorna har för min del handlat om syn. Min syn förändrades snabbt.
Oron kom krypande när optikern inte hade raka svar och jag fick göra test efter test, vid flera olika tillfällen.
Tacksamt nog har oron nu fått krypa sin kos igen. Jag har nu nya glasögon med en extra-allt-lösning som jag håller på att övningsköra med. Dessutom ska jag testa ett gympaprogram för ögonmusklerna, det har jag aldrig provat tidigare. Men muskler som muskler tänker jag, det är bara att sätta igång och träna!

Handarbetsmusklerna har fått vila en del under tiden synen fått styra mina göromål. Men nu är ändå sista maskan gjord på ett julklappspar.
Dessa superenkla handledsvärmare behöver man nästan inte titta på när man stickar, så de var toppen att ha för händer just nu. Eftersom de är julgåvor till en person som älskar att ha fingrarna i jorden, valde jag att sticka i ett acrylgarn så de kan tvättas i maskin om och om igen.


SUPERENKLA HANDLEDSVÄRMARE

Garnet jag använt är för stickor 4-4,5 och har masktäthet 22m på 10cm.
Rundsticka och sticka magic loop (eller strupstickor) nr 4,5

Lägg upp 40m på dubbla stickor.
Slut till en ring och sticka resårstickning, upprepa *1rm, 1 am*, i 40 varv.
Gör hålet för tummen genom att sticka fram och tillbaka i restårstickning i 10 varv. Lyft första m på varvet för att få en snygg kant runt hålet.
Sticka runt igen i resårstickning i ytterligare 10 varv.
Maska av löst och fäst garnändarna.
Klart! :)Inga kommentarer:

Skicka en kommentar